Élelmiszer-feldolgozás

Lassan itt az év vége, mégis érdemes figyelni, mert az ünnepeket követően hamar elérkezik a felügyeletidíj-befizetésnek, valamint a tejpiaci jelentés beküldésének határideje.

 

A 2008. évi törvényt módosító 2015. évi CLXXXII. jogszabály alapján a felügyeleti díj mértéke egységesen az előző naptári év bevételének 0,1%-a. A bevallás alapján megállapított élelmiszerlánc-felügyeleti díjat két egyenlő részben, 2017. július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell befizetniük az érintetteknek.

A közétkeztetést folytató létesítmények számára szintén fontos dátum a 2018. január 31-i, hiszen számukra legkésőbb eddig az időpontig kell benyújtani az élelmiszer-higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szempontok alapján történő minősítési eljárás lefolytatására irányuló kérelmet a 2008. évi XLVI. törvény alapján.

A tejpiaci szereplőknek a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnál működő piaci jelentéstételi kötelezettségről szóló piacszervezési intézkedés kiterjesztéséről szóló 8/2017. (III. 2.) FM rendeletben (a továbbiakban: Rendelet) meghatározottak szerint a feldolgozók, a nagykereskedelemmel foglalkozó tejágazati szereplők és tejtermelők esetében havi, tejkereskedők esetében háromhavi rendszerességgel havi adatokat kell elektronikus úton a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács honlapján közzétett címre, a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig megküldeni.

A tejpiaci jelentés sablonjai, illetve a jelentéssel kapcsolatos minden információ megtalálható a http://portal.nebih.gov.hu honlapon, illetve a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács honlapján (www.tejtermek.hu is, továbbá személyes tájékoztatás is elérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, és a +36 1/336-94-73 telefonszámon.

 

(NAK/Pető Krisztina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok