A kistermelői élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutató készült az élelmiszer-előállító kistermelőknek, amely segít kiigazodni a vonatkozó jogszabályok értelmezésében, irányt mutatva az általuk végezhető tevékenységek, elvárt igazolások, nyilvántartások és jelölések rendszerében.
Az iránymutató dokumentum részletesen ismerteti, hogy milyen tevékenységeket folytathatnak a kistermelők, milyen igazolásokkal kell rendelkezniük, továbbá milyen nyilvántartásokat kell vezetniük. Továbbá az útmutató kitér a kötelező és önkéntes jelölési szabályokra is; a mellékletek segítségével pedig termékcsoportonként elkülönítve taglalja az egyes termékkörök előállítására és értékesítésére vonatkozó gyakorlati útmutatásokat. Az útmutatóhoz csatolt nyilvántartás-, adatlap- és címkeminták a jogszabályi előírások megfelelő alkalmazását segítik.
Az útmutató ingyenesen elérhető ezen a linken keresztül.
(NAK)