Tanulmányi versenyek

2017. március 1-3. között rendezték meg a húsipari termékgyártó szakma kiváló tanulója országos versenyt a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. Az ország 15 iskolájának 24 tanulója vett részt a megmérettetésen.


Az SZKTV az egyik legrangosabb országos versenynek számít, amely magas szintű szakmai felkészültséget igényel mind elméleti, mind gyakorlati szempontból.
A verseny szervezői évről-évre nagy múltú üzemeket választanak a kihívás helyszínéül. Hajdú-Bihar megyében a debreceni székhelyű Hajdúhús 2000 Kft. adott helyet a gyakorlati vizsgának.

A vállalkozás komoly szerepet tölt be a szakiskolai tanulók képzésében. Évente közel 140 diák szerez versenyképes szakmai tapasztalatot az üzemi gyakorlat során. A Hajdúhús 2000 Kft. magas színvonalú szakmai oktatásának bizonyítéka az is, hogy a náluk gyakorlatot teljesítő négy versenyző felszabadult a szakmai vizsga letétele alól. A gyakorlati vizsgatevékenységben legjobban teljesítő diák, Potoleczki József is a Hajdúhús 2000 Kft. növendéke.

Az elméleti vizsgatevékenységnek helyet adó Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolának meghatározó szerepe van a Hajdú-Bihar megyei agrárszakképzésben. A húsipari termékgyártó SZKTV-n jól teljesítettek a tanulók. A hajdú-hihari versenyzők közül 4 fő a legjobb 10 közé jutott. A 24 résztvevőből 15 diák nyújtott 71%-nál magasabb átlagteljesítményt, így ők már felmentést kapnak a szakmunkásvizsga letétele alól.

A résztvevők

A verseny


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok