archive 10 Méhészet és digitalizáció Popular

By 2744 downloads

letöltés (zip, 29.03 MB)

10_Precíziós méhészet.zip

10 Méhészet és digitalizáció

Az informatika alkalmazása számos lehetőséget nyújt az agráriumban dolgozók, így a méhészek számára is. A mesterséges intelligencia segíthet a megfelelő múltbéli adatok és mérések esetén annak előrejelzésére, hogy melyik kaptárban várható atka vagy egyéb fertőzés, még akkor is, ha jelen pillanatban teljesen „tiszta” az állomány. A precíziós méhészet nem azt jelenti, hogy gyártsunk drón méheket vagy automatizáljuk méhek nélkül a méz készítést, sokkal inkább azt, hogy segítsük a méhészeket a problémáik megoldásában, a nagyobb hatékonyság elérésében, valamint segíthet abban is, hogy egy „mozgó méhész” pontosan mikor és hova, illetve hova ne helyezze ki a kaptárait.
A tananyagban olvasható a méhészet helyzetéről, méhek felépítéséről, rajzásról, a méhészet technológiájáról, méhbetegségekről, méhtenyésztésről, valamint a digitalizációs lehetőségekről a méhészetben.

A tananyag megnyitása jelszó megadásához kötött! Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, majd a beküldést követően e-mailben megkapott jelszó segítségével nyissa meg a tananyagot.

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei