Növénytermesztés

2020. január 22-25. között rendezik meg a Hungexpón az AGROmashEXPO és Agrárgépshow 2020 kiállítást. A rendezvényen a NAK standját is fel lehet keresni. A kamara díjmentes belépést biztosít.


A mezőgazdaságban dolgozók eredményessége érdekében fontos, hogy ismerjék a legújabb agráripari trendeket, amelyekben segítséget nyújt az AGROmashEXPO és Agrárgépshow 2020 kiállítás – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a rendezvényt felvezető hétfői sajtótájékoztatón. Az államtitkár kiemelte, hogy az idén elindították a beruházási hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programot, amely 100 milliárd forint értékű beruházási hitelhez nyújt segítséget. Ezen belül a mezőgazdasági gépek megvásárlásához nyújtott hitelek maximum 30 milliárd forintig igényelhetnek támogatást. Idén visszahozták a lízingdíj támogatási konstrukciót a mezőgazdasági géppiac, a gazdálkodók segítésére. Ennek köszönhetően november végéig közel 370 támogatási kérelmet hagytak jóvá, több mint 15 milliárd forint összegű lízingszerződéshez kapcsolódóan.

Szilvási Krisztina, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a vásárközpont jelenleg felújítás és korszerűsítés alatt áll, ennek ellenére a kiállítás jövőre is magas színvonalú programokkal, mintegy 40 ezer négyzetméteren és több mint 300 kiállítóval várja a látogatókat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kiállítás ideje alatt ideiglenes beléptetés működik majd, a sorban állás elkerülése érdekében a rendezvényre érdemes online jegyet venni és regisztrálni.

Medina Viktor, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) igazgatója kiemelte, hogy a rendezvény megvalósulása a szövetség és a Hungexpo közötti több éves megállapodásnak köszönhető. A négynapos kiállítás idén januárban teltházas volt mintegy 45 ezer látogatóval, jövőre is hasonló érdeklődésre számítanak. Az igazgató elmondta, hogy 2019 első fél éve erősebb volt a tavalyi év azonos időszakához képest, ezt a harmadik negyedévben korrekció követte, ez alapján a magyar mezőgépforgalom idén a 2018-as szint környékén teljesíthet. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) adataira hivatkozva ismertette, hogy Magyarországon a gazdálkodók, mezőgazdasági vállalkozók 175 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket tavaly, miközben az alkatrészekre több mint 49 milliárd forintot fordítottak. A használtgép-forgalom mintegy 30 milliárd forintot tesz ki, így az ágazati összforgalom 250 milliárd forint körül van.

Hatala László, az AGROmashEXPO és Agrárgépshow termékfejlesztési díj zsűrijének koordinátora ismertette, hogy idén 36 pályamű érkezett a digitalizáció, gépesítés és az input/szolgáltatás kategóriákban. Nagydíjban három pályamű, különdíjban 9 részesült, az elismeréseket és a prémium okleveleket a kiállításon adják majd át.

További részletek itt.

 


Ingyenes belépés kamarai tagoknak

A kiállításokra ingyenes belépést biztosít tagjainak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ehhez a kamara által kiadott őstermelői igazolványra, vagy az új kamarai kártyára lesz szükség, melyet a fogadócsarnokokban a kamarai infópultban ülő munkatársaknál kell majd bemutatni és leolvastatni, melyre minden nap 9 és 15 óra között lesz lehetőség. Egy kártya naponta egyszer használható, és egy fő ingyenes belépésére ad lehetőséget. A kamarai kártyával nem rendelkező tagok forduljanak a falugazdászokhoz és kérjenek tagsági igazolást, amelynek bemutatásával is igényelhető ingyenes belépő. A NAK helyszíne a G pavilon 403B standján lesz megtalálható.(MTI/nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei