Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Kalocsán nyitotta meg ötödik NAK Szolgáltató Központját. Itt – a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt – többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával. A közeljövőben Jász-Nagykun-Szolnok megyében is nyit szolgáltató központot a Kamara, amelynek falugazdászai 2014 óta közel 1000 milliárd forint támogatás megszerzésében segítették a gazdálkodókat.

A NAK tagjai versenyképességének növelése érdekében folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét. A mintegy 400 ezer agrárgazdasági kamarai tag érdekeit képviselő és számukra szolgáltatásokat nyújtó köztestület a partnernyilvántartás fejlesztése nyomán immáron naprakész, közhiteles adatokra épülő, széles körű adatbázissal rendelkezik a tagságáról, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyabban szolgálja ki őket.

Az első NAK Szolgáltató Központ Hajdúböszörményben nyílt meg, 2016 decemberében, a második Sárváron. Az országban harmadik központ Gödöllőn, a negyedik Sárbogárdon létesült. A központokban a NAK egy helyszínen biztosítja a gazdálkodók számára a szakmai tájékoztatást, tanácsadást olyan témákban, amelyek segítik őket gazdálkodásuk, vállalkozásuk eredményesebb működtetésében. A következő héten Karcagon nyílik hasonló központ.

A Kamarát tagjai érdekeinek hatékony képviselete vezérli, továbbá kiemelt célja tagjai magas szintű kiszolgálása, tevékenységük segítése. A köztestület számos szolgáltatást vezetett be a közelmúltban, és további újakon dolgozik. Kibővítette internetes piackeresőjét, több mint 50 ezer hektárra készített tápanyag-gazdálkodási tervet, ismét elindította a területmérési szolgáltatását, de gazdálkodási napló kitöltését segítő programmal is támogatja tagjait, illetve megújult a NAK növényvédelmi portál. Egy éve elindult a NAK telekommunikációs szolgáltatása, a BirtOKOS, ami többféle, a gazdálkodók számára kedvező tarifacsomagot kínál. A kamara biztosításközvetítési szolgáltatása segítségével pedig előnyös növény-, géptörés- és mezőgazdasági vagyonbiztosítás érhető el. A NAK gázenergia-beszerzéssel kapcsolatos tendert is indít, melynek eredményeként tagjai olcsóbban, kedvezőbb feltételekkel juthatnak energiához.

Egy nemrég készült reprezentatív felmérésen a NAK tagjainak nagy többsége kedvezően nyilatkozott a kamara legtöbb tevékenységéről. A megkérdezettek közel háromnegyede szakmailag felkészültnek tartja a NAK-ot, és úgy véli, naprakész információkat nyújt, segítőkész, törődik a tagokkal, hasznos tanácsokat ad. Mintegy kétharmaduk szerint pedig rugalmas, hatékonyan működik a szervezet

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei