Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több megyét érintő iskolai tájékoztató fórumsorozatot indít, amelynek keretében a megyei jogú városok egy-egy általános- és középiskolájának diákjai hallhatnak előadást a mezőgazdaság sokszínűségéről a tudatos vásárlásra fókuszálva. A rendezvényeken kiemelt szerepet kap az egészségtudatos táplálkozás, illetve a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. A fórumsorozat során az előadásokat Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője tartja a köztestület megyei elnökeivel közösen helyi termelők bevonásával.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának kiemelten fontos, hogy a fogyasztó a kiváló minőséget összekapcsolja a magyar eredettel, valamint elengedhetetlen tevékenységének tartja az agrárgazdaság és az élelmiszeripar hazai népszerűsítését, illetve a gazdálkodók és a hazai élelmiszer-előállítók iránti bizalom kiépítését. Ezeket figyelembe véve a köztestület több fronton is felvállalta, hogy segíti a magyar gyümölcsöt és zöldséget önálló, megkülönböztethető márkaként pozícionálni.

A NAK ennek megfelelően folytatja a korábban megkezdett ismeretterjesztő és felvilágosító kampányát, amelynek során kibővített eszköztárral szólítja meg a hazai lakosságot, ezáltal segítve tagjait. Az akció keretében immár fél éve működik az „Itthonról Otthonra” nevű életmód témájú Facebook-oldal, ahol egész évben, edukációs jelleggel olyan látásmód-formáló üzeneteket juttat el szórakoztató formában, amelyek segítik a hazai termékekbe vetett bizalom erősítését.

Az előbbi programot kiegészítve a NAK elindítja iskolai tájékoztató fórumsorozatát, amelynek keretében a megyei jogú városok egy-egy általános és középiskolájában szervez előadásokat a mezőgazdaság sokszínűségéről a tudatos vásárlásra és az egészségtudatos táplálkozásra, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva. A rendezvények kimondott célja, hogy a fiatalokból a változó trendekre nyitott, azokat befogadó és tudatosan vásárló célcsoportot hozzanak létre. A fórumsorozat során az előadásokat Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője tartja a köztestület megyei elnökeivel közösen helyi termelők bevonásával.

A fórumsorozat tervezett helyszínei, időpontjai:

Zalaegerszeg

Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - 2017. november 16., 8:45 óra

Zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola - 2017. november 17., 9:00

Szombathely

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium - 2017. november 27., 10:35

Paragvári utcai Általános Iskol - 2017. november 27., 12:45

Győr

Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium - 2017. december 4., 8:00

Fekete István Általános Iskola - 2017. december 4., 11:00

Kaposvár

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola - 2017. december 5., 10:00

Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium - 2017. december 5., 12:00

Veszprém

Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola - 2017. december 11.,

Pécs

Pécsi Nevelési Központ - 2017. december 13., 12:45

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok