Sajtóközlemények

A mai napon elindult az egységes kérelmek adategyeztetése. A Magyar Államkincstár (MÁK) felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét arra, ha a benyújtott egységes kérelmükkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított MÁK-felületen teheti meg az értesített gazdálkodó.

A mai napon elindult az egységes kérelmek adategyeztetése. A Magyar Államkincstár (MÁK) felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét arra, ha a benyújtott egységes kérelmükkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Ennek oka lehet referencia terület túligénylés, tábla átfedés, területi ráfedés. Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított MÁK-felületen teheti meg az értesített gazdálkodó.

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ebben az időszakban nagyobb figyelemmel kezeljék értesítési küldeményeiket. Abban az esetben, ha meghatalmazott segítségét vette igénybe a kérelmet benyújtó, akkor a meghatalmazott részére, vagy ha saját ügyfélkapun keresztül kerül benyújtásra a kérelem és ő maga az elektronikus kapcsolattartó, akkor a benyújtó részére küld végzést a hivatal. Az ügyfeleknek az adategyeztetés lefolytatására a MÁK tájékoztatója alapján a kiértesítés átvételétől és annak megnyitását követő naptól 10 nap áll majd rendelkezésre. Az adategyeztetést, az alapkérelemmel megegyező módon lehet benyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével.

Amennyiben a gazdálkodó a 2017. évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy munkatársaink megpróbálják felkeresni telefonon és e-mailben az érintett gazdálkodót. Aki nem kamarai meghatalmazás keretében falugazdász segítségével nyújtotta be az egységes kérelmét, annak javasoljuk esetleges meghatalmazottjának vagy saját ügyfélkapujának figyelemmel követését ezen időszak alatt.

Az őstermelői kártyával vagy kamarai kártyával csökkenthető az adminisztráció: amennyiben az érintett kamarai tagok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkavállalójával adategyeztetést kíván benyújtani, úgy kérjük, hozza magával az őstermelői kártyáját vagy kamarai kártyáját, mert azzal az adategyeztetés benyújtása gyorsítható. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az adategyeztetés benyújtása során.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok