Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elindította a Pályázati Tanácsadók Hálózata (PTH) szolgáltatását. A NAK ezzel az agrártámogatások minél hatékonyabb elérését kívánja segíteni tagsága számára. A Pályázati Tanácsadók Hálózata 2016. augusztus 15-től várja a pályázatírók jelentkezését, a tagok pedig 2016. szeptember 1-től vehetik igénybe a szolgáltatást.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elindította a Pályázati Tanácsadók Hálózata (PTH) szolgáltatását. A szolgáltatással a NAK tagságát segíti abban, hogy az agráriumot célzó jelentős támogatások és források számukra minél hatékonyabban elérhetővé váljanak.

A tapasztalatok szerint a pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg szabályos felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozásoktól vesz igénybe ilyen irányú szolgáltatást. Számos társaság foglalkozik pályázatírással, köztük vannak tisztességes, lelkiismeretesen felkészültek, de akadnak olyanok, amelyek nem kellő felkészültséggel, vagy etikátlan magatartással rombolják ennek a szolgáltatásnak a hírnevét. A Kamara ezt felismerve alakította ki a Pályázati Tanácsadók Hálózatát, ezzel is stabilizálva ezt a szolgáltatást. A hálózat célja, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak, valamint naprakészen alkalmazható tudásanyaggal lássa el a tanácsadókat.

A NAK Nonprofit Kft. honlapjáról elérhető (www.naknonprofit.hu) hálózathoz olyan pályázatírást és projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó szakértők csatlakozhatnak, akik a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó kiírásokkal összefüggésben nyújtanak szolgáltatásokat. A szolgáltatáshoz való csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amelynek során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek a földrajzi működés alapján is kereshető adatbázisba. A tagság számára a minősítés és a tanácsadók tevékenységi és földrajzi működési területe elérhető, az érdeklődők az adatbázisból választhatnak pályázatírót. A Kamara rendszeres tájékoztató képzéseket szervez a tanácsadók számára.

A Pályázati Tanácsadók Hálózata (PTH) 2016. augusztus 15-től várja a pályázatírók jelentkezését, a tagok 2016. szeptember 1-től használhatják a szolgáltatást.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok