Díjak, elismerések

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából a Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor miniszter és Bitay Márton államtitkár adta át a 2016. évi Pro Silva Hungariae erdészszakmai kitüntetéseket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkatársa, dr. Somogyvári Vilmos is kitüntetést kapott.

 

Az ENSZ 61. plenáris ülésének döntése óta, 2013-tól a tavaszi napforduló napján, március 21-én ünnepeljük az Erdők Nemzetközi Napját, mely idén az Erdő és a Víz kapcsolatának fontosságára hívja fel a figyelmet. A világnap alkalmából a Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor miniszter és Bitay Márton államtitkár adta át a 2016. évi Pro Silva Hungariae erdészszakmai kitüntetéseket. Fazekas Sándor ünnepi beszédének kezdetén kiemelte, hogy az idei világnapot, az Országos Erdészeti Egyesület fennállásának 150 éves jubileuma teszi különlegessé. Az ágazatban ilyen jeles évfordulóra egyedül a magyar erdésztársadalom lehet büszke egész Európában. Időszerűvé vált a 2009-es erdőtörvény újbóli áttekintése, újrafogalmazása, mivel zajlik az ágazat teljes megújítása. Az erdőgazdálkodásról szóló új törvény társadalmi vitája idén februárban indult a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás keretében rendezett szakmai konferencián. Az új jogszabály kidolgozása során érdemes szem előtt tartani a nagy elődök, köztük Bedő Albert példáját, akinek meghatározó szerepe volt az 1879-ben elfogadott új, korszerű, európai színvonalú, polgári erdőtörvény megalkotásában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara erdő- és vadgazdálkodási szakértőjét, dr. Somogyvári Vilmost az erdőgazdálkodással összefüggő jogalkotási, valamint az UMVP vidékfejlesztési erdészeti jogcímeinek megnyitásában végzett szakmai munkájáért, illetve a MEGOSZ-ban és az Országos Erdészeti Egyesületben nyújtott szerepvállalásáért tüntették ki Pro Silva Hungariae díjjal.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei