Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. továbbfejlesztette az egyszerűsített foglalkoztatás elektronikus ügyintézését segítő (EFO) mobilalkalmazást. A mobilapplikáció gyakorlati teszteléséhez gazdálkodók, munkáltatók jelentkezését várja a fejlesztő.


A néhány éve elindított EFO alkalmazás gyorsabbá és rugalmasabbá tette az egyszerűsített foglalkoztatásban a bejelentések megtételét. A gépi adatolvasás részlegesen már az eddigi verziókban is működött, ugyanis az alkalmazás a telefon kameráján keresztül az adóazonosító jelet és a TAJ-számot is be tudta olvasni, vonalkód segítségével. A jelenlegi továbbfejlesztéssel a bejelentéshez szükséges valamennyi munkavállalói adat bevitele hasonlóan egyszerűvé és biztossá válik. Erre az új típusú személyi igazolvány (e-személyi) ad lehetőséget.

A 2016. január 1-jét követően kiadott személyik chipet is tartalmaznak, amelyen az okmány tulajdonosának számos adata megtalálható. Az adatok kiolvasását az EFO alkalmazás végzi, NFC-olvasásra alkalmas mobiltelefonon keresztül. A gépi adatolvasásnak a legnagyobb előnye a gyorsaság mellett a pontosság is, hiszen ebben az esetben nincs félreolvasott karakter, vagy elgépelt azonosító. Az e-személyi olvasására képes alkalmazás androidos készülékekre telepíthető, a mobilapplikáció béta verziója már elérhető a Google Play áruházban, azt előzetes regisztrációval bárki kipróbálhatja. Az applikációban videós bemutató is segíti annak használatát. Az applikáció a mezőgazdasági (és turisztikai) idénymunka, az alkalmi munka egyszerű bejelentését segíti, az egyszerűsített foglalkoztatással létesített munkaviszony elektronikus úton bejelentését támogatja. A beküldött bejelentések joghatása megegyezik a NAV 19T1042E elektronikus adatlap kitöltésének és beküldésének joghatásával.

A fejlesztésben, illetve a tervezésben eddig is számos a gyakorlatban hasznos észrevételt tett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A továbbiakban is nagyon fontos, hogy a felhasználók közvetlenül vehessenek részt az új szolgáltatások kialakításában, ennek megfelelően kérjük, hogy minél többen jelentkezzenek „béta tesztelőnek”. A tesztelőknek lehetőségük nyílik arra, hogy elsőként vegyék igénybe a mobilapplikáció új szolgáltatásait, illetve megosszák velünk véleményüket, javaslataikat. Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei