Országos hírek

Tájékoztató jelent meg az elmúlt nyolc évben az agrár- és élelmiszergazdaságban elért eredményekről. Mások mellett a NAK-elnökének részvételével hamarosan egy országjáró, ezeket bemutató roadshow is kezdődik.


,,Szövetségben a magyar mezőgazdaságért” címmel tájékoztató kiadványt jelentetett meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely a 2010-2018-as időszak mező- és élelmiszergazdasági eredményeit tartalmazza. Az összefoglaló tájékoztatót január 11-én mutatták be a Földművelésügyi Minisztériumban, ahol az agrárium vezetői, így Fazekas Sándor szakminiszter, Győrffy Balázs agrárkamarai elnök, Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Jakab István parlamenti alelnök és Magosz-elnök méltatták az eredményeket.

A NAK-elnöke megjegyezte, a kiadványban több olyan siker szerepel, ami a kamara felvetése vagy a kamara által is támogatott ügy volt. Ilyennek nevezte például az élelmiszeráfa-csökkentést és a „Földet a gazdáknak” programot is. Jakab István pedig kiemelte az elmúlt években az ágazat szereplői, szakmai szervezetek és érdekképviseletek között létrejött együttműködést, és, hogy valamennyi agrárszakmai és szakmaközi szervezet, terméktanács egységben dolgozik. Fazekas Sándor hangsúlyozta, az elmúlt években visszaállították a magyar élelmiszerek belföldi és nemzetközi tekintélyét, Magyarország több mint száz országba exportál, az exporttöbbletben a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak kiemelkedő szerepe van.

Nyitrai Zsolt, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott bejelentette, hogy a kiadványt (a képen) eljuttatják valamennyi magyar gazdálkodóhoz, illetve, hogy az agrárvezetők részvételével január vége és március közepe között országjáró – több mint száz állomásból álló – roadshow indul, hogy a gazdákat szóban is tájékoztassák az eredményekről. A fórumsorozat egyik előadója Győrffy Balázs lesz, a pontos időpontokról később számolunk be.


(nak.hu) (fotó: Gyulai Tóth Zoltán/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok