Országos hírek

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a Vidékfejlesztési Program sikeres megvalósításának érdekében.


Az idei OMÉK keretében a Széchenyi Programiroda és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat „Közel a segítség – Hálózatban együtt a vidékért” címmel konferenciát tartott szeptember 22-én. Az eseményen együttműködési megállapodást írt alá az MNVH a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, az Agrárgazdasági Kutató Intézettel, a Román LEADER Szövetséggel, valamint a LEADER Egyesületek Szövetségével és a Magyar Urbanisztikai Társasággal.

Sáringer-Kenyeres Tamás MNVH-elnök (balra) és Győrffy Balázs az aláírás után

 

A megállapodás a programiroda és az MNVH év eleji összeolvadásához kapcsolódik. Győrffy Balázs, a NAK elnöke az aláírás előtt elmondta, a kamara a 2014-2020-as ciklus vidékfejlesztési kihívásainak orvoslásában nélkülözhetetlennek tartotta és tartja a kistérségi, majd megyei szintű terület- és vidékfejlesztési hálózatok együttműködését, egymás kölcsönös támogatását.
– Ezért is kezdeményeztünk szoros együttműködést a Vidékfejlesztési Program elindulásakor az MNVH-val, valamint a megyei LEADER szervezetekkel (helyi akciócsoportokkal) a megyei vidékfejlesztési referenseink révén. Elmondható, hogy ennek eredményeképpen számos megyében szoros és rendszeres kapcsolattartás, stratégiai együttgondolkodás, kezdeményező, támogató hozzáállás valósult és valósul meg – tette hozzá.

A kamara elnöke megjegyezte, a mostani megállapodás alapján a NAK és az MNVH kiemelt feladatának tekinti a Vidékfejlesztési Program sikeres megvalósításának támogatását, a tagság folyamatos informálását, a szakmai segítségnyújtást. A felek kölcsönösen tájékoztatják egymást a vidékfejlesztéshez és élelmiszer-gazdasághoz kapcsolódó aktualitások, felmérések, illetve a szakmai rendezvények terén, valamint vállalják közös rendezvények szervezését. Továbbá az Európai Innovációs Partnerség (EIP) céljainak elérése érdekében együttműködnek az EIP hálózatának építésében, működtetésében és népszerűsítésében.

 


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok