Országos hírek

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett Agrofotó-pályázat győztesei vették át elismeréseket az OMÉK keretében megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen. A NAK volt a kezdeményezés fővédnöke.

 

A fotópályázat kiíróinak szándéka az volt, hogy bemutassák az agráriumban dolgozók munkáját, mindennapjait, azokat az ellesett, szép, váratlan, meghökkentő vagy éppen megható pillanatokat, amelyekkel a mezőgazdaságban élők naponta találkoznak, de talán nincs idő arra, hogy megálljanak, rájuk csodálkozzanak. Az első alkalommal meghirdetett Agrofotó-pályázatra több mint 840 alkotás érkezett, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri azt az 5-5 munkát, melyek közül végül kikerültek a kategóriagyőztesek.

A Szántóföldi növénytermesztés kategóriában Szabó Ferenc, az Állattenyésztés kategóriában Kovács Péter, Gépészet kategóriában Tóth László, Kertészet kategóriában Holló-Cseh Renáta, Meteorológia kategóriában Szűcs Péter, Növényvédelem kategóriában Vad Róbert, Szőlészet-borászat kategóriában pedig Amberg Anna lettek a díjazottak! A közönségdíjat Kelemen Sándor vihette el. A fődíjat Szabó Ferenc vehette át, aki az Áldott szőlészet című pályamunkájával vívta ki az elismerést.

A díjazók és díjazottak

 

A csütörtöki átadáson a fotópályázat ötletgazdája és főszervezője, Mátrai Zoltán, az Agronline Kft. ügyvezető igazgatója fontosnak nevezte, hogy a kezdeményezéssel szeretnének közelebb hozni az agrárium szereplőit a társadalomhoz, megmutatni a mezőgazdaságban dolgozók életét, mindennapjait.

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara örömmel vállalta el a fotópályázat fővédnökségét, hiszen segít ráirányítani a figyelmet azon gazdák életére, akik nélkül nem lenne az asztalunkon az egészséges élelmiszer – mondta a díjátadáson Győrffy Balázs, a kamara elnöke. – A beérkezett képeken az ember, az állatok, növények és a gépek összhangja tárul elénk, az alkotásokat nézve szinte érezni lehet a nekünk oly’ ismerős illatot, nyugalmat, vagy éppen halljuk a gépek hangjait.

 

A nyertes munkákat a www.agrofoto.hu oldalon tekinthetik meg!

 


(forrás: agrotrend.hu/nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok