Országos hírek

A különböző nemzetek pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén ősszel újabb képzést szervez a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetbe. Az angol nyelvű program főként a termékpaletta bővítését fontolgató kamarai tagok számára ajánlott.


Idén a NAK élelmiszer-feldolgozó tagjai újra elméleti és gyakorlati képzésen vehetnek részt, amelynek keretében a különböző nemzetek sonkakészítési eljárásaival ismerkedhetnek meg. A következő program 2017. október 24-26. között a katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi intézetében kínál háromnapos képzést a húsiparban, illetve húskészítmények gyártásában tevékenykedő kamarai tagok számára. A kiscsoportos képzésen résztvevő kamarai tagok a sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett a gyakorlati program keretében a különböző nemzetek sonkatermékeinek sajátosságait és az előállítások közötti különbözőségeket is tanulmányozhatják. A program elméleti és gyakorlati részeket egyaránt tartalmaz, bemutatják a különböző alap- és segédanyagokat, technológiai lépéseket. Az intézet kísérleti üzemében pácolt sonkák készítésére is lehetőség nyílik.

A programot főként a versenyképességük megtartása és fokozása miatt a termékválaszték bővítése, illetve folyamatos megújítása mellett döntő vállalkozások számára ajánlja a NAK. A képzés során megszerzett, a gyakorlatban is hasznosítható tudás jelentősen hozzájárul a hazai előállítók magas színvonalú tevékenységéhez, valamint a minőségtudatos élelmiszer-előállításához.

A csoportos képzés minimum 10, maximum 12 fő részvételével indul el, amelyen belül különböző üzemméretű tagok részvételére is lehetőséget biztosít a NAK. A tréning részvételi költségét, amely tartalmazza az oktatási segédanyagokat, a napközbeni étkezéseket (kávészünet, ebéd), valamint a repülőtér és az IRTA közötti transzportot is, a kamara fedezi a jelentkezők számára. Az utazás során felmerülő egyéb költségek (repülőjegy, biztosítás, reggelin és ebéden kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. Az utazás a Budapest-Barcelona közvetlen járat igénybevétele mellett, a csoport tagjai számára kedvezményes áron foglalható (85 Euro/fő/éj) hotelben javasolt. A képzés nyelve angol, a nyelv minimum értési szintű ismerete szükséges (tolmácsolásra lehetőség nincs).

Jelentkezni és további részletek iránt érdeklődni Horváth Vivien élelmiszeripari ügyintézőnél lehet (e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: +36202793790).

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei