Országos hírek

A Veszprém megyei Nemeshanyban öntik össze augusztusban a Magyarok Kenyere program javára gyűjtött búzát, a kezdeményezéshez az ország összes megyéjéből és a határon túlról is érkezik alapanyag.


A program kiemelkedő eseményének helyszíneként számos település felmerült, köztük például Mohács is, ám a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezúttal a Veszprém megyei kistelepülés, Nemeshany javára döntött.
Augusztus 13-án délután tartják a magyarság összetartozását jelképező ünnepséget. A rendezvényen összeöntik a magyarországi megyékből és a határon túli magyarlakta településekről származó búzát, és a megőrlés után elkészült lisztből sütik majd az idei Magyarok Kenyerét. Utóbbi ünnepe augusztus 20-án, Pécsett lesz. A megmaradt lisztet pedig a nehéz sorsú gyermekeket segítő alapítványoknak ajánlják fel. (MTI/nak.hu)

 


A Magyarok Kenyere

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által 2013 óta támogatott, a tavalyi évtől pedig a köztestület stratégiai partnerségében működő jótékonysági program egy országhatárokon átnyúló, nemzetegyesítő kezdeményezéssé nőtte ki magát. A programhoz csatlakozott magyarországi és kárpát-medencei segítőkész termelők által felajánlott búzából liszt, majd kenyér készül, ezeket pedig szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetek kapják.


 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok