A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tavaly őszi rendezvénysorozat után idén is megrendezi élelmiszeripari tanácskozását, „Élelmiszeripari körkép 2017” címmel.
„Élelmiszeripari Körkép 2017”
MEGHÍVÓ
Tisztelt Tagunk!
Ezúton tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Élelmiszeripari körkép 2017” című rendezvényére.
Időpont: 2017. április 10., hétfő
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.
Program:
9.30-tól regisztráció
10.00: Köszöntő, bevezető (Éder Tamás alelnök, NAK)
10.10: Az élelmiszeripar 2016-os teljesítménye (Jankuné Dr. Kürthy Gyöngyi, AKI)
10.30: Élelmiszerpiaci kitekintés: piaci trendek, tendenciák, fogyasztási és vásárlási szokások Magyarországon és a régióban (Csillag-Vella Rita ügyfélkapcsolati igazgató, GFK)
10.50: Az élelmiszerkönyvi szabályozás kialakulásának háttere, céljai, várható jövője, hasonló nemzetközi gyakorlatok (Dr. Friedrich László egyetemi docens, SZIE)
11.10: A tisztességtelen forgalmazói magatartás ellenőrzésének tapasztalatai (Dr. Velő Zsuzsanna osztályvezető, NÉBIH)
11.30: A NAK tevékenysége az élelmiszeripar területén (Keleti Marcell igazgató, NAK)
11.50: Kérdések-válaszok
12.10: EBÉD
12.40 párhuzamos szekcióülések, osztályülések
Húsfeldolgozás (vezeti: Dr. Németh Antal országos osztályvezető, NAK)
1. Baromfi madárinfluenza – aktualitások (Németh Csaba szakértő, NAK)
2. Sertéságazati helyzetkép (Dúl Udó Endre szakértő, NAK)
3. A kis- és közepes húsüzemek nyomonkövetési problémái (Laszlovszky Gábor főosztályvezető, FM)
4. Egyebek
Malom- és sütőipar (vezeti: Septe József országos osztályvezető, NAK)
1. Gabonapiaci helyzetkép (Mátyus Kornél szakértő, NAK)
2. Sütőipari helyzetkép 2017 (Septe József, osztályvezető, NAK)
3. A sütőipar javaslatai a minisztériumok felé, a minimálbér-emelés kapcsán (Septe József, osztályvezető, NAK)
4. A sütőipari termékek fogyasztásának jellemzői – a magyarországi reprezentatív felmérés eredményei (Dr. Antal Emese, TÉT platform)
5. Egyebek
Tejfeldolgozás (vezeti: Koller Attila országos osztályvezető, NAK)
1. Tejtermékek fogyasztásának jellemzői – a magyarországi reprezentatív felmérés eredményei (Dr. Antal Emese, TÉT platform)
2. Tejpiaci aktualitások (Harcz Zoltán ügyvezető igazgató, Tej Terméktanács)
3. Tejpiaci támogatások és a rendkívüli támogatások felhasználása, hasznosulása (Sárecz László közigazgatási főtanácsadó FM)
4. Egyebek
Italgyártás és Borászat, Élelmiszer-feldolgozás és -kereskedelem (vezeti: Losó József, országos osztályvezető, NAK, Fazekas Endre országos osztályvezető, NAK)
1. A fagyasztott termékekre vonatkozó várható élelmiszerkönyvi változások (Dömölki Marianna mb. osztályvezető, FM)
2. A közigazgatási átalakítás borászatot érintő kérdései (Horváth Csaba, Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal)
3. A jövedéki törvény aktualitásai (Pécseliné Vrabecz Ágnes alezredes, NAV)
4. Egyebek
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://miniapp.nak.hu/nak-regisztracio/elelmiszeripari_2017/
Parkolási lehetőség a rendezvényhelyszín parkolójában, illetve a környező utcákban ingyenes.
A tavalyi élelmiszeripari konferenciasorozat összefoglalói itt elérhetők.
(NAK)