Országos hírek

Május 2-áig lehet véleményezni az uniós Közös Agrárpolitikát (KAP), s fontos, hogy minél több hazai gazdálkodó megtegye ezt, mivel döntésének meghozatalakor Brüsszel nagyban fog támaszkodni ezen visszajelzésekre is – nyilatkozta a Világgazdaságnak Győrffy Balázs.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke emlékeztetett, a kérdőív magyar nyelven is elérhető, többek között a köztestület honlapjára elhelyezett linken keresztül. Mint mondta, abban szinte biztosak lehetünk, hogy 2020 után is lesz közösségi agrárpolitika, azonban jelentősen átalakulhat. Főleg a közvetlen támogatásoknál kaphat minden eddiginél nagyobb szerepet a fenntarthatóság. Akár még azt is el lehet képzelni – tette hozzá –, hogy a teljes területalapú támogatást zöldítési feltételekhez, vagy akár újabb növényvédőszer- és műtrágya-használattal kapcsolatos feltételekhez kötik.

A kamara elkötelezett a KAP fenntartása mellett, hiszen Magyarország ennek jelentős haszonélvezője, de a közösségi agrárpolitikát a jelenlegi bonyolult rendszer egyértelműsítésével és letisztításával képzeli el – szögezte le. A rendszerben természetesen helyet kapna a napjainkban egyre hangsúlyosabb környezetvédelem, de szintén a jelenleginél egyszerűbb, gyakorlatban megvalósítható formában.

 


(vg.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei