Országos hírek

Néhány hónap múlva, május közepén rendezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hagyományos Pápai Agrárexpót. Sok szakmai újdonsággal várják a közönséget. Az előkészületekről számoltak be a szervezők.

 

Nagyüzem lesz az idei nyár közepe a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál: a május 31.-június 1-i I. NAK Szántóföldi Napok előtt május 19-21. között a XXI. Pápai Agrárexpót rendezi meg a köztestület. Utóbbi bár regionális esemény, a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállításának és vásárának számít, a NAK életében országos jelentőségű.

Bár még több mint két hónap van hátra az expóig, ahogy Győrffy Balázs NAK-elnök az eseményt felvezető, március 2-i pápai sajtótájékoztatóján fogalmazott, időben kezdték el a szervezést és ennek köszönhetően időarányosan jól állnak, és ennek is köszönhetően a kiállítói oldalról már jelentős érdeklődés mutatkozik az esemény iránt.
– Nagy öröm számunkra, hogy évről évre egyre többen látogatnak ki a rendezvényre; tavaly több mint 12 ezren voltak, ami rekordlátogatottságot jelentett. Mindez azt mutatja, hogy a célközönség és a szakma egyaránt folyamatosan visszaigazolja a rendezvény magas színvonalát – mondta Győrffy Balázs NAK-elnök. – A pápai önkormányzat támogatásával megvalósuló agrárexpón helyet kapnak a szakmai újdonságok, a gazdálkodók fórumokon vitathatják meg a különféle szakmai kihívásokat. Idén is megrendezzük, hasonlóan a tavalyi és tavalyelőtti évhez, a Portfolio.hu agrárkonferenciáját, melyen a vállalatvezetők, gazdák, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői közösen foglalkozhatnak a hazai agrárium legfontosabb aktualitásaival. Az agrárexpó ezúttal is kiváló lehetőséget biztosít a régió agrárgazdasági szereplőinek a bemutatkozásra, a potenciális üzletfelekkel való találkozásra és a tartalmas kikapcsolódásra. De a rendezvénynek egyúttal fontos célja az is, hogy a gazdálkodók megismerkedhessenek az innovatív termékekkel és technológiákkal, eljussanak hozzájuk a legújabb szakmai információk. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a Pápai Agrárexpo az elmúlt két évtizedben megtalálta a helyét a hazai rendezvények palettáján, annak üde regionális színfoltja. Az esztendők során jól kialakult és bejáratott programokat mindig igyekszünk aktualitásokkal, érdekességekkel színesíteni, illetve folyamatosan erősítjük az esemény regionális szerepét.

Ami pedig a sokat hangoztatott programokat illeti. Mint a NAK elnöke megjegyezte, a kilátogatókat egyebek közt számos helyi termelő, lovas programok, gasztrofalu, szórakoztató és gyermekprogramok is várják.


Radovits Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke a programok kapcsán megjegyezte, ahogy tavaly, úgy idén is egy szántóföldi bemutatóval kezdődik az expó, ahol a gazdák működés közben láthatják a legújabb gépeket, gépkapcsolatokat. Ismét lesz a mindig nagy sikerű állatbemutató, továbbá – mivel a lótenyésztés a reneszánszát éli – a lovas bemutatót hangsúlyosabbá kívánják tenni. A Portfolio-konferencián kívül a térségi vadgazdálkodóknak és földtulajdonosoknak fórumot rendeznek az új vadászati törvény eddigi tapasztalatainak megvitatására.
– Az új technológiákról, gépekről, eszközökről, vetőmagokról egyéb termékekről ma már az internet korszakában nagyon jól és széles körűen lehet tájékozódni. Viszont egy ilyen expón ezeket körbe lehet járni, meg lehet fogni, ki lehet próbálni, működés közben látni; egész más élményt jelent – mutatott rá az expó jelentőségére Radovits Tibor.


Ahogy Győrffy Balázs is említette, a kiállítás a pápai önkormányzat támogatásával valósul meg. Mint Áldozó Tamás polgármester megjegyezte, ez nem pénzbeli hozzájárulást jelent, hanem azt, hogy a város térítésmentesen bocsátja a kamara rendelkezésére a helyszínt, a városi sporttelepet és környékét, illetve az önkormányzat munkatársai segítenek a gondmentes lebonyolításban.
– A város feldolgozóipara, élelmiszeripara az agráriumtól függ, a pápai munkahelyek jelentős része az agráriumból keletkezik, így ez a rendezvény hitelesen van jelen a mi városunkban. Remélem, az érintett gazdasági társaságok sikeresen tudnak működni és méltóképpen tudnak megjelenni az expón, megmutatni a szakmai közönség számára termékskálájukat és szolgáltatásukat.

Mindannyian abban bíznak, hogy az időjárás is kedvezni fog a rendezvénynek, hiszen azt szeretnék, hogy legalább a tavalyi létszámú közönség látogasson el a Pápai Agrárexpóra.

 


(nak.hu) (fotó: Gyulai Tóth Zoltán/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám