A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén ősszel rendezvénysorozatot szervez élelmiszeripari vállalatok részére. A soron következő harmadik esemény középpontjában a húsfeldolgozás lesz.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Élelmiszeripari körkép 2016 – Húsfeldolgozás” című rendezvényére 2016. november 8-án, kedden, 10 órától kerül sor, helyszíne az Öbölház Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.). A parkolás költsége egész napra bruttó 600 forint.
Program
10 óra Köszöntő – Éder Tamás, NAK, élelmiszeriparért felelős alelnök
10.10 – Piaci kitekintés (Jankuné Dr. Kürthy Gyöngyi, AKI, Élelmiszeripari Igazgatóság, NAK)
10.30 – Tápértékjelölés-rendelet hatályba kerülésére való felkészülés (Dull Péter, FM)
10.50 – Élelmiszeripari támogatások: VP, GINOP (Varga László, NAK)
11.10 – A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának munkája (Keleti Marcell, NAK)
11.20 – Kérdések-válaszok
11.30 – Szünet
11.50 – A termékpálya-marketing lehetőségei (Lipcsey György, AMC)
12.10 – Munkaerőpiaci helyzet a húsiparban (Popovics Réka, NGM Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság)
12.30 – Az 5 százalékos sertéshús-áfa hatásainak elemzése, bemutatása (beszélgetés: Dr. Feldman Zsolt FM-államtitkár és ágazati szereplők)
13.00 – A húsiparban ismeretes technológiai, termékfejlesztési, tartósítási újdonságok, nemzetközi trendek (Dr. Friedrich László, SZIE és Nyeste Lajos, Pannon Fine Food Kft.)
13.20 – A Magyar Élelmiszerkönyv változása, a csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) tulajdonságainak bemutatása és felhasználhatósága az Új Magyar Élelmiszerkönyvre vonatkozó rendelet szerint (Dr. Zsarnóczay Gabriella, NAIK -ÁTHK)
13.40 – Együttműködési lehetőségek az élelmiszeriparban (Hollósy Tibor, Kométa 99 Zrt. és Végh Zsolt, Végh Farm)
14.00 Zárás – Dr. Németh Antal NAK-országos osztályvezető
A részletes program és meghívó
document
itt
(490 KB)
érhető el. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ide kattintva lehet.
Az ,,Élelmiszeripari körkép 2016” rendezvénysorozat további témái (a rendezvények programjai és a regisztrálási lehetőség hamarosan elérhető lesznek):
november 15.: Malom és sütőipar
november 22.: Alkoholos italgyártás
november 29.: Tejfeldolgozás
A konferenciasorozat első, nyitóeseményének összefoglalója itt, a másodiké itt olvasható.
(NAK)