Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közel 10 tonna liszttel segíti az ország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.

 


Szeptember 20-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 10 tonna lisztet adományozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek a kamara partnerségében működő Magyarok Kenyere program keretén belül. Az adományokat Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Korinek László, a program elindítója adta át Lehel Lászlónak, a segélyszervezet elnök-igazgatójának.

Győrffy Balázs (jobbra) átnyújtja a jelképes lisztadományt


Az idén hatodik évébe lépett Magyarok Kenyere jótékonysági kezdeményezés célja, hogy búzaadományokat gyűjtsön és rászoruló gyermekeket segítő szervezeteket támogasson, a határokon innen és túl. A NAK részese, fontos szereplője és egyben alakítója a programnak, hiszen már 2013-ban, megalakulása évében felkarolta a kezdeményezést. Abban az évben 77 tonna, 2015-ben 450 tonna, 2016-ban pedig mintegy 500 tonna búzaadomány gyűlt össze jótékony célra; az idei mennyiségből körülbelül 300 tonna liszt készült.
A tavaly összegyűlt mennyiség lehetőséget adott arra, hogy a rendszeres kiemelt támogatottak mellett minden megyében is részesülhessenek karitatív szervezetek az összmagyar búzaadományból. Tavaly az adományozotti kör 112 segítő szervezetből állt, amelyek összesen mintegy 80 ezer rászoruló gyermeket gondoznak. Idén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel bővült a kedvezményezettek köre.


– Örülünk, hogy a szervezet elfogadta a felajánlásunkat, hiszen Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetéről van szó. Megtisztelő számunkra az, hogy a segélyszervezet – mely a legprofesszionálisabb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak – partnerünk a programban – mondta Győrffy Balázs az adományozási ünnepségen. Hozzátette, hogy a keddi napon, a Gyermekek Világnapján a liszt mellett még, a SIÓ-ECKES Kft. támogatásának köszönhetően, mintegy 2200 liter SIÓ gyümölcslevet is átadtak a szervezetnek céljai támogatásához.
– A magyar gazdák a Magyarok Kenyeréhez testületileg járultak hozzá, és ismét bizonyították, hogy él bennük az összefogás, a jótékonyság szelleme, és ez együtt reményt ad nemzetünk megmaradásához – jegyzete meg Dr. Korinek László, az adomány átadásakor.
Lehel László elnök-igazgató az adományok átadásakor köszönetét fejezte ki az felajánlásért, hiszen több mint 10 tonna tartós élelmiszerrel és 2200 liter gyümölcslével újabb több száz családot tudnak segíteni. Elmondta, az adományokkal egyrészt az országos segélyközpontjukon keresztül látkörükbe került rászoruló, másrészt átmeneti otthonokba kényszerülő és tartósabb ideje ott élő családokat támogatnak majd.


Az ünnepélyes átadás után a sajtótájékoztató résztvevői felkerestek egy a segélyszervezet által segített budapesti rászoruló családot, akiknek személyesen vitték el az adomány első 10 kilogramm lisztjét és több doboz üdítőjét.


(NAK) (fotó: Gyulai Tóth Zoltán/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám