Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vett kiállítóként a 30. Bábolnai Gazdanapokon.

 

Szeptember 4-én véget ért a négynapos jubileumi rendezvénysorozat, ahol a közel 200 kiállítón túl a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei szervezete is képviseltette magát.  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségével közös pavilont többek között meglátogatta Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke, Czerván György FM-államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Gyuricza Csaba MVH-elnök, valamint a NAK országos elnökségének megjelent tagjai. A vendégeket Dr. Balogh Zoltán, a kamara megyei szervezetének elnöke fogadta.
A megnyitó napján Bábolnán tartotta összevont elnökségi és választmányi ülését a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége, mely az agrárgazdaság aktuális kérdéseit tárgyalta.


Az idei esztendőben  a legkorszerűbb gépkínálatról, vetőmag-, műtrágya- és növényvédőszer-választékról kaphattak információkat a Bábolnára látogatók. A szántóföldi gépbemutatókon túl az idei kiállítás alatt rendezték meg az országos díjugrató bajnokságot, amelyen a lovas sportág legjobbjai versenyeztek egymással.
A Gabonatermesztők Országos Szövetsége itt tartotta hagyományos szakmai konferenciáját, ahol többek között Dr. Feldmann Zsolt, az FM helyettes államtitkára és Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az agrárium helyzetértékeléséről és vidékfejlesztési támogatásokról, Fórián Zoltán. a Takarékbank vezető agrárszakértője pedig az agrárfinanszírozásról tartott tájékoztatást.
A kamarai standon a megye falugazdászai folyamatosan fogadták és aktuális tudnivalókról tájékoztatták a látogatókat. A kamara által biztosított faházakban megjelent helyi termelők által értékesített termékek nagy népszerűségnek örvendtek. A rendezvény a termékek megismertetésén és értékesítésén túl különösen fontos szerepet tölt be a hosszú távú üzleti és emberi kapcsolatépítésben.

 

Képeink a jubileumi, harmincadik alkalommal megrendezett kiállításról (a jobb felső nyilakkal lapozható):

 

Fotók: Gyulai Tóth Zoltán

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám