Országos hírek

Véget ért és kimagasló közönségsikerrel zárult az idei debreceni Farmer Expo. Számos szakmai rendezvényt is tartottak, többek között az agárgazdasági kamara konferenciáit.

 


Az idén jelentősen megnőtt a szakmai programok iránti érdeklődés az ország legrégebbi és legnagyobb regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán, a debreceni Farmer Expón – mondta el Vaszkó László vásárigazgató a vasárnap esti vásárzárást követően. Tájékoztatása szerint négy nap alatt több mint 30 ezren keresték fel a rendezvényt, ahol mintegy 300 kiállító mutatta be termékeit illetve szolgáltatásait tizenhatezer négyzetméter kiállítási területen.
Mint mondta, meglepően nagy volt az érdeklődés az idén a vásárhoz kapcsolódó szakmai programok iránt, ami jól mutatja: nagy az igény a tudásra az ágazatban. Vaszkó László kiemelte a juhtenyésztési fórumot, ahol az előzetesen regisztrált érdeklődők kétszerese jelent meg, de hasonlóan kimagasló részvétel mellett rendezték meg a mangalica-tenyésztők tanácskozását és a sertéstenyésztők fórumát is.
Emlékeztetett arra, hogy a Farmer Expón írt alá kutatási megállapodást a Debreceni Egyetem mezőgazdasági kara és a mangalicatenyésztők egyesülete a fekete mangalica fajta elismertetése érdekében. Az ötéves kutatási program legfontosabb célja a fekete mangalica kitenyésztése és elismertetése önálló fajtaként.


Az expón társszervezőként közreműködő Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is rendezett szakmai eseményeket: agárfórumot, élelmiszeripari workshopot és agrárinformatikai akadémiát. Emellett a NAK standjánál tapasztalatcserére, üzleti és szakmai megbeszélésekre volt lehetőség, illetve a kihelyezett ügyfélfogadást is tartottak a megyei gazdák számára.


Vaszkó László jelezte: az expó túlterjeszkedett a régió határain. Kérdőíves felméréseik szerint az első két napon főként Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkeztek gazdák és érdeklődők a kiállításra, augusztus 20-án azonban – köszönhetően a virágkarnevál vonzásának is – az ország szinte egész területéről voltak látogatóik. Az idén is szervezetten érkeztek csoportok Erdélyből, a Partiumból és a Felvidékről.
A debreceni Farmer Expónak lesz folytatása: a 26. vásárt 2017. augusztus 17-20. között rendezik meg a helyi agrárközpontban.



A 25. Farmer Expo díjai
• A Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara megyei szervezetének díja: Havita-Tész (Derecske) a szermaradvány-mentes alma termesztésben elért eredményekért.
• A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezetének díja: a Debreceni Egyetem Agrártudomány Központ Kutatóintézetek és Tangazdaság, a kutató munka elismeréséért
• A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat díja: V-Trade Kft., az elmúlt 25 év vásárszervezéséért
• A Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének díja: Lukács Farm; a családi vállalkozás termel, feldolgoz, közvetlenül értékesít
• A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díja a legszebb standnak: Forro Plast (gabonakereskedelmi cég) standja, illetve egy meglepetésdíjat is adott a kiállítást szervező V-Trade Kft.-nek.
• A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal díja: Agrárfórum mezőgazdasági szaklap
• OTP Északkelet-magyarországi Régió díjai: Petrény Winery családi borászat (Eger), Sárossy csoport (B.-A.-Z. megye, hústermelés, feldolgozás), Tedej Zrt. (Hajdúnánás)
• Magosz-különdíj a kiállítást szervező Vaszkó családi vállalkozásnak
• Idén nem osztottak ki termékdíjakat, helyette azok a személyek kaptak elismerést, akik sokat tettek a Farmer Expóért, illetve azok a cégek, melyek húsznál többször vettek részt a kiállításon.
Szervezők: Mihók Sándor (állattenyésztési kiállítások), Béri Béla (szarvasmarha-kiállítások), Szabó Péter (mangalica megismertetése), Hajduk Péter (Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség üv. ig), Gonda István és Terbe István (Hortico szakkiállítás). Cégek: KITE Zrt., Gyermelyi Zrt., Pannonagri Mg. és Kertészeti Kft., Szegána Kft., Agri-Corn és Civita Food Kft., Pioneer Hi-Bred Magyarország Zrt., Zetor Vas Kft., a DE ATK Karcagi Kutatóintézete, Bos-Genetic Kft., Hungarotarg Kft., Metripond M-93 Kft.


(nak.hu/MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám