Országos hírek

A Magyarok Kenyere programhoz kapcsolódó hagyományos Összeöntés Ünnepének idén Orfű ad otthont.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) illetve jogelődje által 2011 óta támogatott, a tavalyi évtől pedig a köztestület stratégiai partnerségében működő jótékonysági program egy országhatárokon átnyúló, nemzetegyesítő kezdeményezéssé nőtte ki magát.
A programhoz csatlakozott magyarországi és kárpát-medencei segítőkész termelők által felajánlott búzából liszt, illetve kenyér készül, ezeket pedig alapvetően szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetek kapják.


Orfű, augusztus 7.


Az összegyűjtött búzaadományok jelképes egyesítése és őrlése idén az Orfűi Malommúzeumban (7677 Orfű, Füzes Antal sétány 3.) lesz, augusztus 7-én, 14 órától. Az eseményen minden magyarországi és határon túli terület egy-egy kis zsák búzával képviselteti magát.
Ebből az alkalomból ingyenes tárlatvezetéssel lehet megtekinteni a múzeum legújabb látványosságát, a papírmalmot; a tárlatvezetés 12 és 16 órakor indul. Emellett az érdeklődőket kézműves gyermekfoglalkozások, népi játékok, élő zenével kísért néptáncbemutató és táncház, valamint az esemény hivatalos dalát, a Kenyérdalt is szerző Tolcsvay László előadása várja.

 

A NAK-nak az eseményre szóló sajtómeghívója itt elérhető.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok