Nemzetközi hírek

A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának tagjai brüsszeli szakmai úton vettek rész a NAK szervezésében 2016. november 17-18. között.

 

 

A delegáció tagjai találkoztak Erdős Norbert képviselővel, majd Sógor Csaba és Deli Andor képviselők társaságban megvitatták a határon túli agrárgazdálkodók lehetőségeit és a KEF ebben való szerepét. Majd dr. Páczay György bemutatta az Európai Parlament működését, illetve mezőgazdasági területtel döntéshozatali folyamatait.
Ezt követően Erdős Norbert bemutatta az EP épületét. Ezután Benkő Péter és Szentmáry Tamás szakdiplomaták mutatták be a delegációnak a Magyar Állandó Képviselet működését és felépítését, majd látogatást tettek a Magyar Fejlesztési Központban, ahol Johann Friedmann adott tájékoztatást a közvetlen brüsszeli uniós források elérésének lehetőségeiről.


A következő napon a küldöttséget fogadta Pekka Pesonen, a Copa főtitkára, aki bemutatta a Copa-Cogeca működését és annak eredményeit, feladatait, külön kiemelve, hogy a Copa egyik alelnöke Kis Miklós Zsolt, a NAK alelnöke. A megbeszélést követően részt vettek egy Copa-munkacsoport ülésen. Végezetül látogatást tettek a brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben.
A résztvevők eredményesnek és előremutatónak ítélték a látogatást, kiemelve a KEF jelentőségét a határon túli agrárgazdálkodók tevékenységének aktív támogatása ügyében. A résztvevők köszönetüket fejezték ki Győrffy Balázs KEF- és NAK-elnök részére, a látogatás lehetőségének megteremtéséért.


A delegáció tagjai voltak: Nagy Miklós – Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége; Kocsik József – Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete; Balaskó József – Muravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Szövetsége; Varga Péter – Gazda Polgári Társulás; Kocsy Béla – NAK, külkapcsolati igazgató; Kasza Anikó – NAK, brüsszeli iroda; Endrődi György – NAK, brüsszeli iroda.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok