Nemzetközi hírek

Kenyeret osztottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi irodájában: a Magyarok Kenyere program keretében a környékbeli gazdák által adományozott búzából készültet.

 


Összesen húsz Bihar megyei település 59 gazdája, mezőgazdasági vállalkozója adott össze idén búzát a Magyarok Kenyere programban. Az aratás környékén adományozott búzát az itteni szervezők maguk őröltetik meg, és árvaházaknak juttatják, ugyanakkor jó pár nagy kenyeret is süttettek belőle, amelyeket pedig egyházaknak adnak, főleg reformátusoknak, ugyanis ott az úrvacsorához jól jön. Ez utóbbi kenyéradományokat osztották ki augusztus 26-án, pénteken az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi irodájában, és az itteni szervező, az Érmelléki Gazdák Egyesülete ismertette a Magyarok Kenyere program idei eredményeit.


Az összesen 26 kenyér átvételére Váradra jöttek a környékbeli egyházközségek küldöttei. Ők kezdetben jelképesen kapták meg az adományokat, később pedig rendesen be is csomagolták nekik a hatalmas kenyereket, hogy higiénikus körülmények között szállíthassák el. Az adományozó települések egyházközösségeihez kerülnek ezek. A megőröltetett búza pedig a szalontai, székelyhidi, gálospetri és micskei árvaházakhoz, továbbá az élesdinek is felajánlanak belőle.
Idén egyébként a gazdák 4,58 tonna búzát adtak össze erre az akcióra. A gyűjtőhelyek a következők voltak: Szalonta, Csatár, Tamási, Szalacs, Mihályfalva és Semjén.


(forrás: erdon.ro)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok