Nemzetközi hírek

Az erdélyi Szatmár megyében is megőrölték a Magyarok Kenyere program keretében összegyűjtött búzát, 3,5 tonna lisztet osztanak szét szociális szervezeteknek.

 


Augusztus 30-án az erdélyi Szatmár megyei mezőteremi malomban őrölték meg a Magyarok Kenyere program keretén belül a régióban összegyűjtött 4 tonna búzát.
– A Gondviselőnknek, a kezünk munkájának és lelkes csapatomnak köszönhetően sikeresen zártuk e nemes célú programot. Külön köszönet jár Varga József mezőteremi cég- és malomtulajdonosnak, aki ellenszolgáltatás nélkül, jószándékból megőrölte a több mint 4 tonna búzát, amiből aztán 3,5 tonna liszt lett – mondta az eseményen Seres Ferenc, a Szatmár Megyei Kisgazdák Egyesületének elnöke, a Magyarok Kenyere program Szatmár megyei főszervezője.
A liszt adományként a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti központjába, az Együtt-Impreuna Szeretetszolgálathoz, a beszterce-naszódi református kollégiumhoz és a Maros megyei Tulipán árvaházhoz kerül.

Mezőteremi munka...

 

A Mezőpetriből származó Varga testvérek 1996-ban alapították meg első pekségüket a Szatmár megyei Szaniszlón. Kitartó és kemény munkának köszonhetően alig öt év elteltével már négy pékséget, valamint a mezőteremi malmot üzemeltették. Mára a 24 főt foglalkoztató malom kapacitása eléri a napi 70 tonnát. A sajátjaik mellett a környék más pékségeit is ellátják jó minőségű liszttel.
Az elmúlt évek során a Varga testvérek többször is segítették a rászoruló családokat. Közel tíz éve minden nap ingyenesen ellátnak pékáruval egy nagykárolyi árvaházat. Emellett rendszeresen anyagilag támogatják a helyi sportoló fiatalokat, valamint a környező fesztiválokat, falu- és városnapokat.
- Seres Ferenc keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy őröljük meg a Magyarok Kenyere programban összegyüjtött buzát. Ezt szives-örömest vállaltuk, mivel nemes célt szolgáltunk vele - mondták a fivérek.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok