Megyei hírek

Idén immár második alkalommal vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei szervezete a Magyarhomorogi Aratófesztiválon a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program népszerűsítésének érdekében.


A Magyarhomorogi Aratófesztiválon, a tavalyi évhez hasonlóan, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara búzagyűjtést hirdetett. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyarlakta részein élő segítőkész adományozóktól nemzeti összefogással, minél több búzát gyűjtsön. Az összegyűjtött búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában osztja szét a határokon innen és a határokon túl a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatására. Évről évre egyre több magyar gazda fog össze a jó cél érdekében.

A rendezvényre a kiváló aratási időjárás mellett is érkeztek helyi és környékbeli gazdálkodók. Ennek eredményeképpen a NAK sátrában 150 kg búza gyűlt össze.

Az eseményen résztvevő kiállítók között a NAK kiállítói különdíjat adományozott Körösszakál község önkormányzatának. Termékei között szerepel a 100%-os, adalékmentes gyümölcslé, melynek a melléktermékei is hasznosításra kerülnek meggymag párna készítés formájában. További termékek: szörpök, esszenciák. A különdíjat Beregi Zoltán helyi falugazdász adta át.

Az adományok felajánlására augusztus 10-ig folyamatosan lehetőség nyílik, mellyel kapcsolatosan bizalommal keressék Ábelné Ludman Gabriella munkatársunkat (telefon: 52/503-310; 30/596-6828; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy Beregi Zoltán helyi falugazdász kollégánkat (telefon: 70/528-5821, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-1-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei