Megyei hírek

Közös gondolkodás és együttműködés alakult ki Békés megyében a Békés Megyei Kormányhivatal (BMKH) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatósága között a csapadékszegény időjárás őszi vetésű növényekre gyakorolt kedvezőtlen hatása miatt.


Békés megyében az őszi vetésű növénykultúrák jelentős része megsínylette a rendkívül száraz őszi, valamint tavaszi időjárást. A csapadékhiányos időszak következtében becslések szerint 100-150 milliméternyi csapadék hiányzik a talajból a megye egyes területein. A megyei gazdák által visszajelzett és ez alapján elkészített tavaszi állapotminősítés eredményeire való tekintettel Dr. Kulcsár László a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke a Békés megyében 2018 őszén, valamint 2019 tavaszán kialakult aszályos időszakra tekintettel közös gondolkodásra, együttműködésre hívta fel a megyei hivatal, mint területileg illetékes agrárkár-megállapító szerv figyelmét.

Az együttműködés annak érdekében történik, hogy az aszálykárt szenvedett növénytermesztők a jogszabályoknak megfelelően és gördülékenyen tudják bejelenteni az igényeiket a területileg illetékes Megyei Kormányhivatal, mint agrárkár megállapító szerv felé, így a gazdálkodók a jogszabályoknak megfelelő bejelentések megtételével a kieső bevételeiket mérsékelni tudják. Dr. Kulcsár László jelezte továbbá, hogy az aszálykárt szenvedett gazdálkodók bizalommal kereshetik a megyei falugazdászokat a felmerült kérdéseikkel vagy konkrét ügyintézéssel kapcsolatban.

 

(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei