Megyei hírek

Együttműködési megállapodást kötöttek Budapesten az agrár-szakképzés fővárosi fejlesztése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete, a térség oktatási intézményei, valamint kis-és közepes vállalkozásai.

 

A 2017. október 31-i megállapodás helyszíne az FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma volt. A NAK képviseletében megjelent Kupcsok Milán, a NAK budapesti és Pest megyei igazgatója, Orgoványiné Jancsok Katalin szakképzési referens, Balla-Spatan Ida szakképzési asszisztens, valamint Menyhárt Gábor élelmiszeripari referens. Az eseményen részt vett Varga Tamás megbízott főigazgató, Szinay Attila FM helyettes-államtitkár, valamint az együttműködő FM fenntartású szakképző intézmények, az agrár- és élelmiszergazdaság helyi szereplői és a gyakorlati képzőhelyek.

Az ünnepséget Varga Tamás megbízott főigazgató nyitotta meg. Ezután Dr. Szinay Attila helyettes államtitkár és Kupcsok Milán igazgató tartott előadást. Az előadók a duális képzés fontosságát, a NAK oktatási feladatait, a hiányszakmák népszerűsítését és az országos képzési rendszer korszerűsítését hangsúlyozták.

Ezután került sor a partnerségi megállapodás aláírására, amelyet 12 cég írta alá. Az FM és a NAK valamennyi megyében köt együttműködési megállapodást a célirányos együttműködés érdekében a májusi partnerségi keretmegállapodás nyomán. A megyei szintű megállapodásokhoz folyamatosan csatlakozhatnak a térség gazdasági szereplői.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok