Megyei hírek

Együttműködési megállapodást kötöttek az agrár-szakképzés Csongrád megyei fejlesztése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete, a térség oktatási intézményei, valamint kis-és közepes vállalkozásai.


A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara májusi partnerségi keretmegállapodása nyomán együttműködési szerződéseket írtak alá október 27-én az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakközépiskolában. Az eseményen részt vett többek között B. Nagy László országgyűlési képviselő, Szinay Attila helyettes államtitkár és Kispál Ferenc, a megyei agrárkamara elnöke.

A megyei szintű megállapodáshoz a térség agrárgazdasági szereplői folyamatosan csatlakozhatnak, lehetővé téve, hogy a szakmai szervezetek, gazdálkodók és önkormányzatok bevonásával megerősítsék a gyakorlatorientált iskolai rendszer működését és a középfokú agrárszakképzést. A partnerek hangsúlyt fektetnek a végzett fiatal szakemberek munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítésére is.


(forrás: delmagyar.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok