2017. október 7-én rendezték meg Nagykörűben a Nagy Befőzést, október 8-án Szolnokon a Dunszt – A teli kamra titka elnevezésű rendezvényt, mely két esemény szorosan összekapcsolódott.
A Nagy Befőzésen a rendezvényre látogató vendégek közel ötven helyi kistermelő több száz termékét kóstolhatták, vásárolhatták meg, a kulturális műsorok mellett megismerhették a hagyományos vidéki életformát.
A Dunszt- A teli kamra titka elnevezésű rendezvénynek célja a hagyományőrzés, a megyei gasztronómiai értékek bemutatása és a Slow Food program megismertetése volt. A Slow Food konferencián Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke előadást tartott a biogazdálkodásról.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága biztosította a kamarai tagok részvételét a rendezvényeken, valamint a kamarai standon a rendelkezésére állt az érdeklődőknek.
(NAK)