Megyei hírek

A kecskeméti Őszi Helyi Termék Ünnep keretében emlékeztek meg a városi tanyai termék piac negyedik születésnapjáról. Az esemény keretében átadták a NAK megyei szervezete által alapított díjat.

 


A piac a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete és Kecskemét együttműködésében, valamint az agrárkamarai tagokat magába foglaló Kamra-Túra Egyesület és az Aranyhomok Kistérség-fejlesztési Egyesület partnerségével működik minden csütörtökön 14 és 18 óra között 2013. október 3. óta. A termékskála változik, jelenleg az évszaknak megfelelő zöldségfélék, gyümölcsök, biotermékek nyers- préselt-szárított, tehéntej- és kecsketej-termékek, hentesáru, füstöltáru, töpörtyű, tojás-fürj, mézek, lekvárok, gyógynövények, szárítmányok, kenyér és péksütemény, szörpök és chilipaprika-készítmények adják a kínálatot. A kecskeméti piac országosan is ismert és jó gyakorlatok között szerepel. Ezt erősíti, hogy többen is tanulmányozták a piac működését, szervezeti felépítését, hogy máshol hasonlót üzemeltessenek a helyi sajátosságoknak megfelelően. A szeptember 30-i főtéri rendezvényt megnyitotta Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere. Köszöntőt tartott Kelemen Márk, a 160 éves Kerekegyháza polgármestere, az Aranyhomok Kistérség-fejlesztési Egyesület elnökhelyettese.

A kecskeméti tanyai termék piac 4. évfordulóját ünnepelte. A rendezvényen Domján Gergely megyei NAK-elnök átadta a kamara megyei szervezete által alapított, „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” elnevezésű vándorserleget. A piac alapítói a díjat idén Dorogi Józsefnek ítélték oda, aki hentesárut állít elő és forgalmaz.

Az Örömfestés esemény megnyitója a Montázsmagazin szervezésében zajlott. A megnyitó alkalmával a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda műsorát láthatták.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok