Megyei hírek

2017. szeptember 28-án rendezte meg a NAK Komárom-Esztergom megyei szervezete a szakmai tájékoztató sorozatának ácsi fórumát, amelyen átadták a Magyarok Kenyere-adományokat is.


A rendezvényen Balogh Zoltán, a NAK Komárom-Esztergom megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd beszélt a Magyarok Kenyere program fontosságáról. A program szervezésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara harmadik éve veszi ki a részét. Elmondta, hogy mennyire megtisztelő ebben részt venni, annál is inkább, mert az egész országra, sőt az egész Kárpát-medencei magyarságra kiterjedő szervező munkának lehetünk és vagyunk részesei.

Az idei évben Komárom-Esztergom megyében több mint hét tonna búzát sikerült összegyűjtenie az adományozó gazdáknak, melynek megőrlésében a komáromi Goodmills Magyarország Zrt. segédkezett. Az adományliszt szétosztására, Dosztál József hozzájárulásával, tizenegy intézmény között került sor az ünnepséget megelőzően, szeptember 26-án. Az adományozó ünnepség keretein belül Ács polgármestere, Lakatos Béla átadta a jelképes emléklapokat az adományozott intézmények számára, melynek képviselői köszönetüket fejezték ki a kamara felé.

A program gazdafórummal folytatódott, ahol Balogh Zoltán mellett Cseszlai István, a NAK stratégiai igazgatója és Sztahura Erzsébet, a NAK szakmai koordinátora tartották meg előadásukat. A megjelentek friss információkhoz juthattak a közvetlen támogatások során betartandó feladatokról, bejelentésekről, valamint szó volt az agrárium legfontosabb aktualitásairól, többek közt a jövőben a NAK által kiépítésre kerülő jégkármérséklő-rendszer jelenlegi megyei helyzetéről, a tagok által igénybe vehető kamarai szolgáltatásokról és a kamara jövőbeni terveiről.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok