Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete 2017. szeptember 13-án Csornán, 14-én pedig Sopronban tájékoztató fórumot tartott.


Első témaként a szennyvíziszap és -komposzt keletkezéséről, elhelyezésének szabályairól, annak előnyeiről, tapasztalatairól, tudományos oldaláról, továbbá hatósági engedélyeztetés hátteréről, a termőföldre kikerülésről hallhattak átfogó előadásokat a megjelentek. Előadók érkeztek a helyi szennyvíztisztító műből, hatóságtól, egyetemről, továbbá talajtani szakértő és helyi gazdálkodó is megosztotta gondolatait (köszönjük a színvonalas előadást ezúton is Szakál Pálnak, Kulcsár Lászlónak, Mészáros Imrének, Szabó Lászlónak, Szemerits Attilának). Második témánk fásszárú ültetvények létesítési lehetőségei új európai uniós támogatással voltak. A téma szerzői: Heil Bálint, Heilig Dávid és Kovács Gábor.

Utolsó napirendként Németh Gergely megyei elnök a jégkármérséklő-rendszerről tájékoztatta a megjelenteket. Ismertette a generátorkezelői feladat aktuális helyzetét, a generátort képekkel szemléltette. Fontos cél volt a tévhitek eloszlatása, mely szerint kevesebb csapadék, így nagyobb természeti kár várható a rendszer működésétől.

Helyszínül Csornán a kiváló kapcsolatnak, szoros együttműködésnek köszönhetően a Premontrei Apátság dísztermét választottuk, Sopronban pedig a kereskedelmi és iparkamara előadótermében tarthattuk rendezvényünket. Mindkét szervezetnek ezúttal köszönjük segítő együttműködésüket!


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok