Megyei hírek

Nagykanizsa városközpontjában szeptember 8-9-én rendezték meg a régióban közkedvelt színes gasztronómiai eseményt, a XIV. Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivált.

 

 

A rendezvény minden évben jelentős látogatói létszámmal büszkélkedhet. Turisztikai erejénél fogva az egész országból és a határokon túlról is érkeznek látogatók a programokra, élvezve a rendezvény nyújtotta változatos gasztronómiai és szórakozási lehetőségeket, vendégmarasztaló hangulatot.
A kétnapos rendezvény keretében a helyszínen készültek a finom zalai falatok, dödölle- és tájjellegű ételek, amely kategóriában főzőversenyt is hirdettek a szervezők. A fesztiválon kiállítók sorát színesítették a NAK Zala megyei szervezetén keresztül megjelent kistermelők is, akik hat látványos standon árulták és kóstoltatták termékeiket.

A megye specifikumait bemutató egyedi ízvilágú helyi portékák nagy népszerűségnek örvendtek a rendezvényre kilátogató vendégek körében. Ilyenek voltak a házi sajtok és fűszeres túrók, a különböző ízesítésű joghurtok, a tökmagolajos orda, a különleges ízvilágú gyümölcsös és- gyógynövényes szörpök és tinktúrák, gyümölcslekvárok, csatni, chilli-szószok, mézek és mézkészítmények, és a vegyszermentes zöldségek, pesztók sem hiányoztak a repertoárból.


(NAK)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok