Megyei hírek

A NAK Veszprém megyei szervezete 2017. szeptember 11-én tartotta küldöttgyűlését, amelyen a NAK elnöke aktuális agrárágazati ügyekről beszélt és amelyen Magyarok Kenyere-adományokat is átadtak.


Az eseményen került sor a Magyarok Kenyere programban összegyűlt adományok ünnepélyes átadása, amelyet Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nyújtott át Pataki Gergelynek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezetőjének (alsó képen).

Ezt követően Győrffy Balázs aktuális agrárágazati ügyekről beszélt. Mint mondta, az elmúlt években bebizonyosodott: a NAK egységesen, jelentős erőként képviseli közel 400 ezres tagsága érdekeit, az őstermelőktől kezdve a családi gazdaságokon át a nagyobb mezőgazdasági vagy élelmiszer-feldolgozó cégekig.

A falugazdász-hálózattal kapcsolatban elmondta, hogy aktív közreműködése révén az utóbbi években közel 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak a gazdálkodók. Az egységes kérelmek benyújtása gördülékenyen zajlott idén, május közepéig több mint 120 ezret nyújtottak be a falugazdászok. Továbbá az ősztől kezdődő adategyeztetésben is segítik a gazdálkodókat.
– A tagságunkat érintő pályázatoknál is hangsúlyos a szerepünk. Már a kiírások szakmai igazgatóságaink folyamatosan, tevékenyen részt vesznek a különböző pályázatokat előkészítő munkacsoportokban, így is képviselve a tagság érdekeit – mondta. – Emellett minden az agráriumot, élelmiszeripart érintő szabályozásnál, szakmailag megalapozva, igyekszünk hatást gyakorolni a döntéshozókra annak érdekében, hogy tagjaink kedvezőbb jogszabályi környezetben végezhessék munkájukat. Folyamatosan javaslatokat fogalmazunk meg azért, hogy az agráriummal kapcsolatos jogszabályok minél életszerűbbek legyenek, a gazdálkodók érvényesülését, érdekeit előmozdító előírásokat tartalmazzanak és kevesebb bürokratikus teendővel járjanak.

Győrffy Balázs hozzátette, a következő években szeretnék a gazdálkodók összes adminisztrációhoz, bürokráciához kötődő problémáját megoldani.


(nak.hu) (fotó: Gyulai Tóth Zoltán)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok