Megyei hírek

A Római Katolikus Főplébánia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is megtartotta terményáldását szeptember 7-én, Kisasszony napja előestéjén.


A Nagytemplom főbejárata mellett zöldségekkel, gyümölcsökkel gazdagon megrakott, feldíszített szekér fogadta mindazokat, akik fontosnak tartották, hogy hálát adjanak az idei termésért. A Nagytemplom előtt Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, valamint Laczkó Róbert, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet vezérigazgatója mondtak köszöntőbeszédet. Majd a történelmi egyházak képviselői – dr. Finta József plébános (Kecskeméti Főplébánia), Varga Nándor lelkipásztor (Református Egyház), Feczák László szervezőlelkész (Görög Katolikus Egyház), és Kis János lelkész (Evangélikus Esperesi Hivatal) – áldották illetve szentelték meg a szekéren lévő gyümölcsöket és zöldségeket.

A Magyarok Kenyere program során a gazdák által felajánlott búzából készült lisztet, adományként jelképesen a sokgyermekes rászoruló családoknak adták át ezen az ünnepségen. A program keretében a ZKI paradicsomlével, friss paprikával támogatta a rászorulókat, melyet a NAK megyei szervezete szintén a szeretetszolgálatnak adományozta, és a helyszínen a jelképes csomagokat szintén átadta Lackó Róbert vezérigazgató. A többi adományt a Máltai Szeretetszolgálat osztja majd szét.

Az ünnepség a Nagytemplomban az Aurin Leánykar műsorával – Durányik László Kodály Zoltán-díjas és Csokonai-díjas karnagy vezetésével –, majd szentmisével folytatódott a szertartás. A rendezvény zárásaként a gazdák és az ünnepség résztvevői a történelmi egyházak templomait látogatták meg terménykosarakkal és fogyasztották el a szerény agapét.

 

Képgaléria az eseményről


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok