Megyei hírek

Veszprém megyében gazdálkodók idén nyolc tonna búzát ajánlottak fel, illetve többen pénzadománnyal járultak hozzá a karitatív program sikeréhez.


Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén családi délutánt szervezetek a Laczkó Dezső Múzeum kertjében, ahol S. dr. Perémi Ágota múzeumigazgató köszöntőjét követően Farkasdy Károly, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének igazgatója beszédében a mindennapi kenyér fontosságáról, valamint a Magyarok Kenyere Program 2011. óta elért eredményeiről szólt.

A jótékonysági programban összegyűjtött búzából liszt készül, melyet 140 szervezeten keresztül juttatnak el a Kárpát-medencében élő szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek és intézményeknek, ezzel is enyhítve mindennapi gondjaikon.
A megyében gazdálkodók idén nyolc tonna búzát ajánlottak fel, illetve többen pénzadománnyal járultak hozzá a karitatív program sikeréhez, Veszprém megyében a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül jut el a liszt a rászoruló gyermekekhez, családokhoz.

Nagy Károly kanonok arról beszélt, hogy milyen fontos szerepet tölt be a vallásban a kenyér, elég csak a legszentebb imádságra, a Miatyánkra gondolni: „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”. Az atya beszéde zárásaként megáldotta, megszentelte a Magyarok Kenyerét és a helyben sütött kenyeret, majd megszegték és szétosztották az ünnep résztvevői között.

 


(NAK - Kálmán Tímea, fotók: Sárközi Judit)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok