Megyei hírek

A Magyarok Kenyere program Pest megyei kenyérünnepére 2017. augusztus 20-án került sor Cegléden, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MAGOSZ és a város szervezésében.

 


A rendezvényen részt vett Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Dr. Péter Mihály, a NAK Pest megyei és fővárosi szervezetének elnöke, Takáts László, Cegléd polgármestere, valamint Földi László országgyűlési képviselő. A köszöntőbeszédekben kiemelték a program példaértékűségét és köszönetet mondtak a helyi gazdák aktív összefogásáért, hiszen az általuk adományozott búzából elkészülhetett a Magyarok Kenyere. A köszöntők után a kenyérszentelés vette kezdetét, melyben a katolikus, református, valamint evangélikus egyházak vezetői működtek közre. A rendezvényt helyi tánc- és zenés produkciók színesítették.

Az ünnepséget követően a meghívott vendégek a ceglédi városháza dísztermébe vendégfogadásra voltak hivatalosak, ahol Péter Mihály beszédében többek között elhangzott, hogy ezt követően az adományok szétosztására kerül sor, amelyet szeptember 20-án a Gyermekek Világnapján tartanak.

Képgaléria az eseményről


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok