Megyei hírek

A Magyarok Kenyere Program Pest megyei búzagyűjtő napjára 2017. július 29-én került sor, tavalyhoz hasonlóan Ócsán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MAGOSZ és az Ócsai Gazdakör szervezésében.


A rendezvényen részt vett Dr. Korinek László professzor, a Magyarok Kenyere mozgalom megálmodója és elindítója, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és a MAGOSZ elnöke, dr. Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott, Dr. Péter Mihály, a NAK Pest megyei és fővárosi szervezetének elnöke, Bukodi Károly, Ócsa város polgármestere, valamint Kerepeczki Ferenc, az Ócsai Gazdakör elnöke.

A köszöntőbeszédekben kiemelték a program példaértékűségét és köszönetet mondtak a helyi gazdák aktív összefogásáért. Ezután a búza megáldása történt Ország Tibor ócsai plébános, Varsányi Ferenc evangélikus lelkész valamint Horváth Zsolt református segédlelkész közreműködésével. A rendezvényt helyi tánc- és zenés produkciók színesítették. Az esemény keretében az adományozó gazdákat a helyi gazdakör látta vendégül.

A Magyarok Kenyere jótékonysági kezdeményezés támogatottsága és elfogadottsága évről évre növekszik, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az ócsai búzagyűjtésen közel 11 tonna adománybúza gyűlt össze, amit a további gyűjtőpontokon összegyűlt felajánlások egészítenek ki. A jótékonysági kezdeményezést nem csak búza adományokkal, de pénzbeli felajánlással is támogatják. Pest megyében a búzát Kartal, Újszilvás, Bugyi valamint Ócsa településeken lévő gyűjtőpontra szállíthatják a gazdák.

A programban augusztus 13-án lesz az összeöntés ünnepe, ahol a Magyarországról és határon túli területekről felajánlott búza egy jelképes mennyiségét egyesítik. Ezt követően az augusztus 20-i kenyérünnepen megáldják a megőrölt búzából elkészült Magyarok Kenyerét. Az adományozási napot pedig szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján tartják.

 

Képgaléria az eseményről

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok