Megyei hírek

Július 15-én Kisújszálláson tartották a Magyarok Kenyere Program Jász-Nagykun-Szolnok megyei búzagyűjtő napját.


A rendezvényt Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke nyitotta meg, köszöntőt mondott Kecze István Kisújszállás polgármestere és ifj. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke, ünnepi beszédet mondott Prof. Korinek László, a Magyarok Kenyere Program ötletgazdája és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki a helyi program fővédnöke volt, elmondta: az idei termésátlag 5,2 tonna körül lesz hektáronként, és néhány éve még elképzelhetetlen volt ilyen mennyiségű és minőségű búzatermés. Ezért köszönetét fejezte ki a gazdáknak, akik nélkül nem lenne megoldható az ország kenyérgabona-, takarmány- és vetőmagellátása.

A 78 Jász-Nagykun-Szolnok megyei településről érkező búzafelajánlásokat szimbolizálva tíz lovas fogat 78 zsák búzával felvonult, a búzát Révész Árpád baptista lelkész, Koltavári Attila plébános és Szilágyi Gábor református elnöklelkész áldotta meg. Az ünnepség során Györfi Sándor szobrászművész tíz Magyarok Kenyere-kisplasztikájának átadására került sor, melyet olyan megyei gazdák kaptak, akik a programot kezdetektől fogva támogatják, gyűjtésben és adományozásban is élen járnak. A búzagyűjtő napon felkérték 2018-as évi Magyarok Kenyere program házigazdájának Abádszalók városát. (A rendezvényen ünnepi műsort adott Varga Miklós, fellépett Sóki Ferenc tárogatóművész, a Mellofon Fúvószenekar Szálkai János karvezetésével, Angyal Ferenc citerazenész és a ’48-as Olvasókör népdalkörei.)

Hubai Imre Csaba, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke elmondta: július 24. és 27. között a kisújszállási Farkas Tamás egyéni vállalkozó telephelyén, illetve a jászberényi Darázs Keverő Kft.-nél várják az adományokat a megyéből. Tavaly több mint négyszáz gazda ajánlotta fel búzatermésének egy részét.

 

Képgaléria az esemményről


(MTI/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok