Megyei hírek

A Balaton-Ker-Tész Szövetkezet szervezésében évről évre megrendezésre kerül a Kajszi Szakmai Nap, egyik évben a tolnai termőtájon, a másik évben a Balaton környékén.


2017. június 14-én az ország különböző részeiről sereglettek a kajszi barackot termelő gazdák Kötcsére, „Somogyország” egyik kis ékszerdobozába. A gyönyörűen kialakított közösségi ház méltó környezetet biztosított a szakmai rendezvénynek. A résztvevők a kajszitermelés elméleti és gyakorlati kérdéseiről kaptak friss információkat. Tájékoztatást kaptak a gazdák az áruházlánci beszállítás követelményrendszeréről. Megállapítást nyert, hogy korszerű fajtákat érdemes termelni és oly módon, hogy a mindenkori vevői igényeket szolgálják ki.

A szakmai nap elméleti része után a Kötcsei Kajszi Kft. kertjébe vonultak a termelők, hogy gyakorlati tapasztalataikat osszák meg egymással és a helyszínen látható legújabb fajtákról eddig szerzett ismereteit osztotta meg Gara Miklós, a térség kiváló szakembere. A kertben kajszifagyival lepték meg a kitartóbbakat a szervezők.
Összességében eredményesnek és jó hangulatúnak értékelték a résztvevők a kajszi szakmai napot, megállapodtak abban, hogy jövőre is találkoznak ebben a körben, hogy tapasztalatot cseréljenek és tájékozódjanak a legfrissebb európai helyzetről.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok