Immár hagyományosnak mondható lébényi helyszínen találkoztak május végén Győr-Moson-Sopron megye élelmiszer-előállítói a NAK megyei tájékoztató fórumán.
A rendezvény első részében – korábbi tagi felvetésre – az élelmiszerekkel kapcsolatos állítások, illetve a tápértékjelölés témakörei voltak napirenden. Dr. Horacsek Márta, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársa, illetve Dr. Hegyi Adrienn, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft kollégája tájékoztatta a résztvevőket az aktuális kapcsolódó tudnivalókról. A fórum második felében a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága részéről Horváth Vivien számolt be a kamara élelmiszeripari tevékenységéről, terveiről.
A rendezvény zárásaként Dr. Kapcsándi Viktória, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karáról (Mosonmagyaróvár) egy érdekes kutatásról számolt be, melynek keretében tejsavóból állítanak elő alkoholos italt.
(NAK)