Megyei hírek

A kaposvári FM Dunántúli Szakképző Központ Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium bővítése során többek között hat tantermet, négy szertárat, új tanári szobát, új titkárságot, igazgatói és igazgató helyettesi irodát alakítottak ki. Az átalakítást az FM is támogatta.Az agrárszakképzés átalakításával, a bérek folyamatos emelésével el fogjuk érni, hogy az ágazatok elvárásának megfelelő tudású és számú szakembert képezzünk - mondta Nagy István, Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a szerdai átadóünnepségen. Mint mondta, a csökkenő gyermeklétszám ellenére 2016-ban 8195 fő iratkozott be az szaktárca intézményeibe, amely 2,7 százalékos növekedést jelent a 2015/2016-os tanévhez képest. 


A Földművelésügyi Minisztérium (FM) közel 350 millió forint támogatást biztosított a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola számára, ebből többek között hat tantermet, négy szertárat, új tanári szobát, új titkárságot, igazgatói és igazgató helyettesi irodát alakítottak ki. A beruházás eredményeként az épület 500 tanulót és 35 tanárt képes befogadni, ezáltal megoldódtak az elhelyezési gondok és valamennyi tanulócsoport külön tanteremben sajátíthatja el az ismereteket.
Az FM DASzK Szakképző Iskolája egy nagyszabású, országos fejlesztésnek a része. Az iskolahálózat fejlesztése, az épületek, intézmények korszerűsítésének keretében tanítási, kollégiumi és tangazdasági, illetve tanműhelyi épületek újulnak meg.

 


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok