Megyei hírek

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete összevont osztályülésen tekintette át a madárinfluenzával kapcsolatos megyei helyzetet. Rengeteg érdeklődő ment el a rendezvényre.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének állattenyésztési és halgazdálkodási, valamint állattenyésztési beszállító ipari és kereskedelmi osztályainak ülését tartották meg január 18-án. Az osztályülésen részt vettek a Csongrád megyei, Békés megyei és a Szolnok megyei állattenyésztési osztály tagjai is.
A téma aktualitására való tekintettel hatalmas érdeklődés kísérte a rendezvényt. Több mint 220 regisztrált termelő hallgatta meg az előadásokat, de rajtuk kívül is rengeteg érdeklődő jött el. Az ülést Domján Gergely, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg, ezt követően Szántó István osztályvezető köszöntötte a megjelenteket, és pár szóval tájékoztatta a jelenlévőket a Bács-Kiskun megyei helyzetről.

 


Rendkívül színvonalas és mindenre kiterjedő előadásokat tartottak. A hazai madárinfluenza járvánnyal kapcsolatos aktualitásokról Vajda Lajos, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos, az Országos Járványvédelmi Központ vezetője (előadása  pdf itt (733 KB) tekinthető meg), a madárinfluenzáról általában, megelőzési lehetőségekről Terjék Zsolt, a NÉBIH járványügyi osztályvezetője (előadása  pdf itt (373 KB) tekinthető meg), a kártalanításról Drozdik Ferenc, megyei főállatorvos, a helyi járványvédelmi központ vezetője (előadása  pdf itt (150 KB) tekinthető meg), a madárinfluenza baromfitermelésre gyakorolt hatásáról Németh Antal, a Baromfi Termék Tanács képviselője beszélt (előadása  pdf itt (513 KB) tekinthető meg).

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok