Megyei hírek

A január 17-én, Kaposváron megrendezett GINOP-fórumon kiderült, hogy a közepes méretű élelmiszeripari cégek között jelentős az érdeklődés az újdonságnak számító, visszatérítendő hitellel kombinált pályázati felhívás iránt. A pályázatokat február elejétől lehet beadni.

 


A rendezvényen megjelentek egyebek mellett tájékoztatást kaptak arról is, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete milyen szolgáltatásokkal áll az élelmiszeripari cégek rendelkezésére. Weisz Margit megyei élelmiszeripari referens kiemelte, hogy kamara támogatja az üzleti kapcsolatok létrejöttét szakmai találkozók szervezésével, továbbá a hazai és nemzetközi piaci megjelenést is kiállításokon és piacszervezésen keresztül.


A fórumon bemutatkozott a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter is. Ahogy Szommerné Egyed Linda klaszterelnök is elmondta, a szervezet fő erőssége a tagok közötti információcserében rejlik. Ez képes még a közös inputbeszerzési tevékenységet is felülmúlni. A hallottak alapján a jelen lévő cégek közül többen jelezték, hogy szeretnének a jövőben a klaszter tagjaivá válni.


Ezek után Varga László, a NAK élelmiszeripari szakértője részletesen bemutatta az „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” című (GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú) felhívást. Emellett kitért még a GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” és a „GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” felhívásokra is.


A fórumot az FHB Bank képviselőinek tájékoztatója zárta. Fajcsi Zoltán fiókigazgató bemutatta a Kaposváron működő FHB-fiók MFB Pontjának tevékenységét. Majd Meizl József vállalati értékesítés-fejlesztési vezető részletesen ismertette az FHB által nyújtott támogatott hiteltermékeket.

 

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok