Megyei hírek

Szabolcsban-Szatmár-Bereg megyében is lezárták az idei Magyarok Kenyere rendezvénysorozatot. Több önkormányzat és intézmény kapott lisztadományt.

 


A Magyarok Kenyere program az egyik legékesebb bizonyítéka annak, hogy nagy bajban és nemes célok érdekében a magyarok képesek összefogni – mondta november 21-én Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az eseménysorozat záró rendezvényén. A kezdeményezés 2011-ben indult, és az évek alatt egyre ismertebb és elfogadottabb lett, így nem csak a felajánlók száma illetve az összegyűjtött búza mennyisége nőtt, de az adományból részelők köre is bővült.
A nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthon és a romániai Szatmárhegy önkormányzata mellett Beregdaróc, Beregsurány, Hefejércse, Geszteréd, Márokpapi, Rozsály, illetve a júniusban viharkárt szenvedett települések, az Apagyért Közalapítvány, a nyíregyházi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény, a Magyar Vöröskereszt és a Református Karitász képviselői vehették át jelképesen a lisztet. A 72 fő adományozó jóvoltából összegyűlt búzából készült lisztből a legrászorulóbbaknak juttatnak majd el a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan.


A viharkárt szenvedett erdőháti településeket képviselő Sztolyka Zoltán, Rozsály polgármestere szomorú adatokat sorolt: náluk a hivatal épületét még mindig fólia fedi, de 15 lakóházzal is ez a helyzet. Bár ezt a gondot nem veszi le a kapott adomány a vállukról, de mindenképpen segíti az ott élők mindennapjait, és egy kis biztatást is ad számukra a tudat, hogy nehéz helyzetükben nincsenek teljesen elfeledve.
– A feljegyzések szerint a szatmári térségben 1725-ben volt ekkora jégverés: abban bízunk, hogy most legalább háromszáz évig elkerül bennünket minden baj – próbálta a humorosabb oldalról felfogni helyzetüket a polgármester, amikor megköszönte az adományokat.

Az adományozottak képviselői


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok