Megyei hírek

A kecskeméti piaccsarnokban második előadással folytatódott a városi Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közös szervezésében elindított, felvilágosító, tudatosságra ösztönző előadássorozat.

 


A második alkalommal megrendezett találkozó szintén nagy érdeklődéstől kísérve zajlott le; most is első kézből kaphattak információkat az őstermelők az őket közvetlenül érintő rendelkezésekről és a hivatalos eljárások menetéről.
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény-és Talajvédelmi Főosztály, Növény-és Talajvédelmi Osztály a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai irányítása mellett ellenőrzi a magyar élelmiszerellátást a termőföldtől az asztalig, azaz a termeléstől kezdve a feldolgozáson, szállításon keresztül egészen az értékesítésig. A szervezet célja, hogy a fogyasztók ellenőrzött, biztonságos élelmiszerhez jussanak. Ezen stratégiai cél megvalósításában kerül sor a piacokon a mezőgazdasági kistermelők ellenőrzésére, mely kiterjed a permetezési naplóra, jelölési kötelezettség betartására, valamint a termékpálya nyomon követésére. A garantáltan a legrövidebb élelmiszerláncot feltételező, vegyszer-maradékoktól mentes, egészséges táplálék szavatolását szolgálja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara őstermelői adatok lekérdezésére szolgáló alkalmazása is.
Mindezekről közvetlen tájékoztatást adtak a meghívott előadók, akiktől az első előadáshoz hasonlatosan kérdéseikre is választ kaptak a résztvevők.


(NAK) (fotó: hiros.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok