Megyei hírek

A kecskeméti piaccsarnokban második előadással folytatódott a városi Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közös szervezésében elindított, felvilágosító, tudatosságra ösztönző előadássorozat.

 


A második alkalommal megrendezett találkozó szintén nagy érdeklődéstől kísérve zajlott le; most is első kézből kaphattak információkat az őstermelők az őket közvetlenül érintő rendelkezésekről és a hivatalos eljárások menetéről.
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény-és Talajvédelmi Főosztály, Növény-és Talajvédelmi Osztály a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai irányítása mellett ellenőrzi a magyar élelmiszerellátást a termőföldtől az asztalig, azaz a termeléstől kezdve a feldolgozáson, szállításon keresztül egészen az értékesítésig. A szervezet célja, hogy a fogyasztók ellenőrzött, biztonságos élelmiszerhez jussanak. Ezen stratégiai cél megvalósításában kerül sor a piacokon a mezőgazdasági kistermelők ellenőrzésére, mely kiterjed a permetezési naplóra, jelölési kötelezettség betartására, valamint a termékpálya nyomon követésére. A garantáltan a legrövidebb élelmiszerláncot feltételező, vegyszer-maradékoktól mentes, egészséges táplálék szavatolását szolgálja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara őstermelői adatok lekérdezésére szolgáló alkalmazása is.
Mindezekről közvetlen tájékoztatást adtak a meghívott előadók, akiktől az első előadáshoz hasonlatosan kérdéseikre is választ kaptak a résztvevők.


(NAK) (fotó: hiros.hu)

Címkék:

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok

 

Kapcsolat

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Telefon: +36 1 802 6100
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Adószám: 18399257-1-43