Megyei hírek

2016. október 19-én, Soltvadkerten tartotta meg éves második osztályülését a NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének malom- és sütőipari osztálya, a pék szakma népszerűsítésének jegyében.

 


A Tolna megyében egyedülálló ötletként tavaly indult „Pék Szakma Népszerűsítése Program” egy olyan kezdeményezés, melyet mind a szakmaközi szervezetek, mind a közigazgatási oldal, mind a képző intézmények sikeresnek ítéltek. A program bemutatása és a Bács-Kiskunk megyére való adaptálása köré szerveződött a délelőtti szakmai találkozó, amelyen Pogonyi Tibor, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete igazgatójának (képen jobbra) moderálása mellett három előadás hangzott el. Elsőként Vendégh Edit, a NAK Tolna megyei szervezetének igazgatója (képen balra) osztotta meg tapasztalatait és adott részletes útmutatást az általuk immár két éve végzett munkáról: ebben a tanévben 24 gyerek jelentkezett pék képzésre Tolna megyében és elindult egy 16 fős osztály is.


Ezt követően Virág Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Pékszövetség elnöke a hazánkban működő pékségek előtt álló kihívásokról, a jelenlegi problémákról beszélt és számos javaslatot fogalmazott meg, melyhez kérte a NAK segítségét. Az előadók sorát Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója zárta, aki tárgyilagosan és őszintén nyilatkozott az intézményekbe kerülő diákokról, a gyermekek fejlődését nehezítő körülményekről és a gyakorlati képzőhelyek és szakiskolák közötti szoros kapcsolat fontosságáról.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok